Skladem zpravidla tyto příchutě - informujte se na aktuální nabídku :
jablko, jahoda, višeň, černý rybíz, cervena řepa, mrkev (může se lišit podle dané sezóny)

Produkt je vyroben z pečlivě vybraného, kvalitního ovoce a zeleniny, pocházející z certifikovaných sadů jižní Moravy. plody jsou omyty vodou, následně drceny a vsypány do lisu. Vylisovaná šťáva je poté filtrována a šetrně pasterována. Ještě za tepla je plněna do ekologického obalu Bag-in-box, který dokáže uchovat šťávu v nezměném stavu několik měsíců (viz obal výrobku). Tato přírodní čistá šťáva se nijak nedoslazuje, nekonzervuje ani nepřibarvuje! 1 litr moštu je vyroben z cca 1,6 kg čerstvého ovoce či zeleniny plné vitamínů a minerálů. Přítomnost sedimentu (vlákniny) je charakteristickým znakem přírodního produktu a je zcela nezávadný.
Před otevřením obsah protřepejte. Doporučujeme skladovat při teplotě do 20 st.C a po otevření ihned zkonzumovat. DBEJTE, ABY VENTIL BYL VŽDY ZALITÝ TEKUTINOU.
- Lehký, praktický a stabilní obal. Pro snadné pití je brčko schované pod odtrhávacím rožkem. Balení poctivého moštu je rovno jedné porci ovoce (100g surového, 30g sušeného).
- To nejlepší z kraje pro Vaše děti! 100% mošt Ovocňák každý den! Do školy, na výlet, nebo třeba přibalený ke svačině!
- Vyrábí se pouze z čerstvého ovoce a zeleniny, 1 l = 1,6 kg ovoce
- Ošetřuje se pouze pasterací, žádné konzervanty
- Bez přídavku vody, sladidel, ochucovadel a jiné chemie
- Bez použití koncentrátů, bez filtrace
- Balení uchovávající čerstvost a v nezměněném stavu viz obal výrobku
- balení 200ml
Popis jednotlivých příchutí:
100% jablko
- Složení: 100 % jablečná šťáva
- Čistá ovocná šťáva bez přidaného cukru či konzervantů. Chuť jednotlivých šarží se může lišit v závislosti na použitých odrůdách jablek. Nejčastěji zpracováváme odrůdy Golden Delicious, Idared, Fuji, Pinova...
- Látky obsažené v jablku jsou velmi různorodé a velmi cenné. Jablka obsahují vodu, vitamíny, minerální látky, stopové prvky a bioaktivní substance, které jsou nepostradatelnou součástí zdravé výživy.
- Důvodem je vysoký obsah sekundárních rostlinných látek, jako jsou fenolové kyseliny a flavonoidy. Obsahují pektin, který váže v žaludku tuky a cholesterol.
- Jablka obsahují 3 až 16 % cukrů na 100 g čerstvé hmoty. Z tohoto důvodu lze hovořit o jablku jako o ideálním dodavateli energie.
Jablko-malina
- Složení: 80 % jablko, 20 % malina
- Toto drobné bobulovité ovoce nádherné růžovo-červené barvy je nejen velmi chutné, ale je doslova nabité vitaminy, antioxidanty a dalšími blahodárnými látkami. Plody maliníku jsou bohaté na vitamin C, z dalších vitaminů obsahují – vitamin B2 a B3 (vitamin PP). Mezi další složky patří sacharidy (13%), bioflavonoidy, pektin, karoten, třísloviny, kyseliny – hlavně jablečná, citrónová a salicylová, a minerální látky – vápník, hořčík, fosfor, železo a draslík. Jsou také významné pro obsah vitamínu A.
- Přesto, že je to ovoce s příjemnou vůní a sladkou chutí, mají minimum kalorií. Maliny obsahují ketony, organické sloučeniny, které pomáhají tělu vyrábět energii.
Jablko-černý rybíz
- Složení: 80 % jablečná šťáva a 20 % šťáva z černého rybízu
- Černý rybíz obsahuje desetkrát více vitaminu C než citrony. Důležitý je rutin ze skupiny vitaminů P. V rybízu najdeme i vitamíny skupiny B. Co se týče minerálů, je v něm zejména vápník a železo, dále hořčík, draslík a mangan.
- V lidovém léčitelství se používá proti zánětům, zejména v krku a ústní dutině. Pokud si tak dopřejete sto gramů černého rybízu, hravě překročíte denní dávku vitamínu C!
- Na černý rybíz by si však měli dát pozor lidé, kteří trpí nadměrným překyselením žaludku nebo pálením žáhy.
Jablko-višeň
- Složení: 80 % jablečná a 20 % višňová šťáva
- Toto ovoce obsahuje velké množství jódu, dále mají 80% vody, vitamin C, E a B, karoten, železo, hořčík, zinek, třísloviny.
- Čím je plod tmavší, tím vyšší obsah cenných minerálů má. Jde hlavně o draslík, vápník, hořčík a fosfor a o stopové prvky jako železo, zinek a měď. Ovocné kyseliny, které jsou obsaženy více ve višních než v třešních.
Jablko-hruška
- 50 % jablečná a 50 % hrušková šťáva
- V hruškách se nachází malé množství vitaminu C, E a B, jakož i důležité minerály: draslík, hořčík a železo. Taktéž jsou hrušky dobrým zdrojem stopových prvků: mědi, manganu a v menší míře i zinku. Obsah vitaminu a minerálů je v hruškách jen o málo větší než v jablkách. Hrušky jsou známé svým vysokým obsahem sacharidů a zároveň nízkým obsahem proteinů a tuků. Ze sacharidů v nich převládá fruktóza. Dále hrušky obsahují organické kyseliny, jejichž množství je nižší než v jablkách, a výrazné množství taninů.
Jablko-jahoda
- 80 % jablečná a 20 % jahodová šťáva
- Jahody jsou zdrojem řady důležitých vitaminů. V největší koncentraci v nich nalezneme vitamin C, mocný antioxidant. Obsah vitaminu C je v jahodách srovnatelný s citrusovými plody. Dále obsahují kyselinu listovou a beta-karoten, základní kámen pro syntézu vitaminu A, dalšího antioxidantu. V menší míře se v jahodách nacházejí i některé vitaminy skupiny B a vitamin E. Jahody jsou také bohaté na kyselinu listovou a draslík, navíc žádné tuzemské ovoce není tak bohaté na mangan.
Myšlenka produkovat čistý ovocný mošt vznikla v roce 2011 jako reakce na nedostatek českých kvalitních produktů. Mošty vyrábí společnost TOKO AGRI a.s. v provozovně v Rudicích u Uherského Brodu pod obchodní značkou Ovocňák.
Region Bílých Karpat, kde se moštárna nachází, je velmi charakteristický svou rozmanitostí fauny i flóry. V nejnižších polohách se nacházejí úrodné půdy pro náročné hospodářské plodiny, na jižních svazích se daří vinné révě a ovocným stromům a v nejvyšších polohách už naleznete pouze pastviny pro ovce. Nejtypičtějším ovocem pro tento kraj je švestka obecná. Suroviny pro tvorbu moštů pochází převážně od sadařů z Moravy, případně od dalších českých a slovenských pěstitelů (HD Určice, středisko Dědkovice, Agrodružstvo Brťov-Lipůvka, Ovocné sady Plantex). Celoroční dodávku moštů jsme schopni zajistit díky skladování jablek ve skladech ULO (ultra low oxygen) bez přístupu vzduchu. Měkké ovoce, které nestihneme zpracovat, zamrazíme a postupně zpracováváme až do další sezóny. Hlavním cílem je nabídnout kvalitní produkt z českých zemí českému spotřebiteli. Mošty jsou vyráběny pouze z čerstvého ovoce a zeleniny, bez použití koncetrátů, bez filtrace. 1 l = 1,6 kg ovoce. Jsou bez přídavku vody sladidel, ochucovadel a jiné chemie. Speciální balení uchovávající čerstvost a v nezměněném stavu několik měsíců (viz obal výrobku). Balení ve kterém se k vám dostává náš mošt se odborně nazývá bag-in-box. Jeho hlavní předností je schopnost uchovat mošt v nezměněné kvalitě po velmi dlouhou dobu. Jak je to možné? Mošt je po vylisování ošetřen pasterací při 78°C a okamžitě plněn do potravinářského pytle, který je vakuově uzavřen výpustným ventilem. Vak je následně vložen do kartónové krabice, která zabraňuje přístupu světla. Takto vyrobený, ošetřený a uložený mošt je možné skladovat několik měsíců (viz obal výrobku), aniž by se změnila jeho chuť, obsah vitamínů a čerstvost. Obal zamezuje oxidaci, která je hlavní příčinou znehodnocování potravin.